Религиозни и храмови празници

Събор на 24 Май в с.Кутловица
ежегодно събитие

с.Кутловица, община Алфатар, Област Силистра

Вашата оценка
3 от 1 глас
24.05.2020 г. -
24.05.2020 г.


 
Сбор - 24 май. Кутловица е малко селце, екологично чисто с девствена природа.
Фолклорни фестивали и събори
Разположено е в котловина откъдето идва и името на селото - Кутловица. Намира се в източната част на Дунавската равнина и се характеризира с равнинен релеф. Средното надморско равнище варира от 40-200 м.

Територията на района се пресича от две "сухоречия" - деретата "Канагьола" и "Табан", които в миналото са били дъна на реки. Районът около тях се характеризира със стръмни и полегати хълмове. Попада в умереноконтиненталната климатична зона – със студена зима и горещо лято. Зимата е със средни температури около 11 С, а лятото - около 25 С.

Кутловица е малко и екологично чисто село. Отлично устроено, електрифицирано, водоснабдено, с изградена телефонна мрежа. Тук има кметско наместничество, църква, читалище, пенсионерски клуб, магазини.

Начално училище има в съседното село Алеково (6 км), а детска градина в общинския център гр. Алфатар. Най-близките лекарски и стоматологични кабинети са също в с. Алеково и гр. Алфатар.

Основният поминък на населението е предимно в селското стопанство и по-специално в зърнопроизводството.

За контакти :
тел.: 08622 82 37
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания