Литература и изкуство, изложби

Национален фестивал на детската книга и връчване на награда ''Константин Константинов'' в гр.Сливен
ежегодно събитие

гр.Сливен,Община Сливен,Област Сливен

Вашата оценка
4.7 от 6 гласа
Май 2023

 
Всяка година в програмата на фестивала се включват: базари на книги, представяне на автори и издателства, кръгли маси по проблемите на детската книга, конкурси, изложби, представления, концерти, карнавални шествия и др.
Фолклорни фестивали и събори
Ежегодно в рамките на Националния фестивал на детската книга се провеждат литературни конкурси и конкурси за рисунка.
Фолклорни фестивали и събори
Гости на Фестивала са автори, издатели, книгоразпространители, библиотечни специалисти от България и др.страни, педагози, психолози, представители на българските общности от чужбина и много деца.
Фолклорни фестивали и събори
Националният фестивал на детската книга е уникално явление в културния живот на страната.

Целта на организаторите е да се даде възможност на всички участници в процеса на създаването и разпространението на детската книга, както от България така и от други страни, да се срещат ежегодно и да обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване.

Да очертават проблемите, които стоят пред тях, да набелязват пътища за засилване на интереса на децата към книгата и четенето, в конкуренция с новите мултимедийни продукти. Не на последно място да се провокира въображението и творчеството на децата.

В тях вземат участие деца и юноши на възраст от 6 до 16 години, разделени в три възрастови групи.

В рамките на Фестивала, се връчва и Национална награда “Константин Константинов” за принос в книгоиздаването за деца през предходната година.

Наградата включва малка пластика, диплом и парична сума и се връчва в четири категории: голяма награда за цялостен принос и награди за: издателство, автор, илюстратор.

Първият носител на наградата за цялостен принос е поетът Валери Петров.

Организира се от Регионална библиотека "Сава Доброплодни" с подкрепата на Министерство на културата, Национален център за книга към Министерството на културата, Община Сливен, Областна управа - Сливен, Агенцията за българите в чужбина, Ротари клуб - Сливен, издателства и др.

Адрес за контакти:
Регионална библиотека “Сава Доброплодни” - Сливен
ул. “Никола Карев” № 1; 8800 Сливен; +359 44 622 441

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Национален фестивал на детската книга гр.Сливен
Регионална библиотека Сава ДоброплодниАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания