Литература и изкуство, изложби

Фестивал зимни музикални вечери ''Проф.Иван Спасов''
ежегодно събитие

гр.Пазарджик,Община Пазарджик,Област Пазарджик

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
Януари 2023

 
Концертна залата „Маестро Георги Атанасов” е отворена за гостите и публиката. Фестивалът е за симфонична и съвременна музика. Провежда се през месец февруари.
Фолклорни фестивали и събори
Община Пазарджик,
се стреми да поддържа традициите на форума, на чиято сцена през годините прозвучаха много нови творби от български композитори.

Традицията е запазена благодарение усилията на културната общественост в града, разбирането и подкрепата на предишното и сегашното общинско ръководство, чието виждане за стойността на този музикален форум безспорно се осъзнава като престиж за града.

Подкрепата на Министерството на културата и местни спонсори е впечатляващ знак за разместване на приоритетите за хората от бизнеса в полза на духовното и ценностното, позагубило стойността си през последните години.

Благодарение на този факт музикални вечери са с вход свободен за гостите и почитателите на хубавата музика.

Композитор, диригент и педагог, проф. Иван Спасов е една от най-ярките личности на българския ХХ век.

Роден е през 1934, отиде си внезапно през 1996 г. Остави над 240 творби за различни състави – симфонични, камерни и солови произведения.

Може би най-широка популярност получиха песните за женски хор.

Много от нашите вокални формации спечелиха престижни международни награди именно с изпълнението на тези майсторски пиеси, съчетали елементи от фолклора и съвременни композиционни средства.

Лица за контакт:
Диляна Матакиева- 034/402 246


За повече информация :
Община ПазарджикАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма карта
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания