Литература и изкуство, изложби

Международен пленер по живопис ''Светът е море'' в гр.Поморие
ежегодно събитие

гр.Поморие,община Поморие,област Бургас

Вашата оценка
Юни 2023

 
Целта на културната програма бе социалната интеграция на изявени творци с физически увреждания и равното им участие в обществения живот.
За пореден път в Поморие се провежда Международен пленер живопис „Светът е море“, където участват художници от България, Германия, Беларус и др.

И това издание събра под своето лого толкова много художници, които създадоха 30 произведения на изобразителното изкуство. По една от творбите ще станат собственост на Община Поморие за обогатяване фонда на общинската галерия.

Експозицията от картини, представи най-интересните кътчета от Поморие и морето, през погледа и въображението на художниците. "Отлитат последните часове от международния пленер-живопис "Светът е море", организиран от община Поморие. Времето е неумолимо, има само една посока – от днес към утре, то е изотропно.

Организаторите от Община Поморие отправят покана към жителите и гостите да я посетят .

Логото на пленера "Светът е море" е част от стих на Яворов, написан на морския бряг, море от багри, естетически предпочитания и въжделения. Всеки отнесе със себе си онези вълнения, които художниците от пленера в Поморие проектираха върху своите живописни платна.

Контакти : 0596/ 221 01
Място : Гр. Поморие
Организатори : Община Поморие

За повече информация :
Община Поморие
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания