Литература и изкуство, изложби

Национален графит фест ''Graffiti in the park'' в гр.Ямбол
ежегодно събитие

гр.Ямбол,Община Ямбол,Област Ямбол

Вашата оценка
4.5 от 2 гласа
03.06.2023 г. -
04.06.2023 г.


 
Младежи от цяла България се събраха в парка за да покажат своя интерес и съпричасност към модерното изкуство, забавлявайки се. За повечето от участниците този тип изкуство е не само форма за себеизразяване, но и начин на живот.
Фолклорни фестивали и събори
По традиция той се провежда в градския парк и е част от празничната програма по случай Деня на Ямбол - ''Свети Дух.''
Фолклорни фестивали и събори
Поводът е националният фест Graffiti in the park (Графити в парка), основно организиран от GOROE и осъществен с помощта на Младежки дом “Георги Братанов”, Община Ямбол.
Фолклорни фестивали и събори
Графит артисти от всички краища на България ще се съберат, за да превърнат изоставеното дясно крило на Младежкия дом в истинско произведение на изкуството. Поканените са утвърдени творци в своята област, със самостоятелни изложби и представяния в страната и по света.

Те ще оставят посланията си върху измазана с латекс площ от общо 240 квадратни метра.

Идеята на организаторите е това да бъде процес, който ще превърне мястото в своеобразна арт галерия на този тип култура. Това е един добър повод да пийнете по бира с приятели, да слушате (и откачате с) хубава музика

Графити ще може да твори всеки, който дойде в парка с материали за рисуване.

Предвижда се да бъдат разпънати платна от двете страни на алеята към Младежкия дом.

Отделни арт – инсталации в градината ще носят послания за участниците на феста и посетителите на парка. Творци ще ваят скулптури от камък и дърво пред очите на всички през целия ден.

Сред атракциите за младите са предвидени и открит турнир по стрийтбол, битки по канадска борба, ВМХ демонстрации, изпълнения на скейтбордисти и брейк формации, както и бойни изкуства.

И всичко това под звуците на непрестанната музика на няколко поканени специално за феста диджеи. Националният графит фест ще завърши с общ купон в младежкия дом.

Организатор: Младежки дом „Георги Братанов”, със съдействието на Община Ямбол; Телефони: (046) 661685; (046) 661686; E-mail: mldom@abv.bg
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Ямбол
Младежки дом гр. Ямбол във FacebookАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания