Литература и изкуство, изложби

Международни летни научни срещи в гр.Варна
ежегодно събитие

гр.Варна, община Варна, Област Варна

Вашата оценка
Юни 2023

 
Летните научни срещи се провеждат ежегодно от 1993 година в рамките на международния фестивал Варненско лято. Подборът на участниците се осъществява със съдействието на експерти по направления в съответствие с интердисциплинарния характер на Срещите и в зависимост от проблематиката, свързана с темата на всяко издание.
Тяхната интердисциплинарна насоченост предоставя изключително благоприятни възможности за научна интерпретация на историята и съвременната практика на Фестивала. приотитетна задача на форума е да допринася за осмисляне мястото на националните духовни ценности в културата на Европа. Покани за участие се отправят от името на Кмета на Варна, под чийто почетен патронаж се организира Форумът.

Публикуваните в поредицата от сборници над 390 доклада и научни съобщения са на изследователи от най-авторитетни европейски научни институти и висши учебни заведения: Карловия университет (Прага), Ягелонския университет (Краков), Виенския университет, Московския държавен университет "М.В. Ломоносов", Папския институт за Изтока на Ватикана. Престижът на българската хуманитаристика е защитен от учени, работещи в различни институти на БАН, в Кирило-Методиевския научен център и Центъра за славяно-византийски проучвания "Акад. Иван Дуйчев", в университетите на страната.

Изданията на Летните научни срещи предизвикват интереса на повече от 70 световноизвестни библиотеки и научни центрове, сред които Френската национална библиотека (Париж), Британската библиотека (Лондон), Всеросийската държавна библиотека (Москва), Конгресната библиотека (Вашингтон), Публичната библиотека (Ню Йорк), на най-големите библиотеки в Санкт Петербург, Дрезден, Прага, Варшава, Страсбург, Нотингъм, Бостън, Станфорд, Сиатъл...

Контакти:
9000 Варна
бул. Осми приморски полк № 43,
тел. 052/65 92 26; 0885/68 68 55
e-mail: lns_varna@abv.bg

За повече информация :
Варна- Култура & Изкуство
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания