Литература и изкуство, изложби

Студентския пленер ''В духа на Майстора'' в гр.Кюстендил
ежегодно събитие

гр.Кюстендил,Община Кюстендил,Област Кюстендил

Вашата оценка
Юни 2023

 
Началото на Студентския пленер беше дадено през 2014 г. Невероятната природа на Кюстендилския край, запленила Майстора, се е превърнала в извор на вдъхновение и за младите творци.
Фолклорни фестивали и събори
Изложбата бе посетена от множество гости, културни дейци и общественици. Истинска възхита от младите таланти изказа и кметът домакин на Студентския пленер „В духа на Майстора”.

Чувствам се много щастлив, защото провеждането на пленер в село Шишковци означава много за местното население. С това творческо събитие ние утвърждаваме Шишковци като културен център на общината. Искам да изкажа голяма благодарност към ръководството на Академията, Община Кюстендил и кмета Петър Паунов, както и на Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“. Щастлив съм, че тези 14 дни в село Шишковци се чуваше младежка глъч и селото се оживи. Хората бяха близо до момента, когато Майстора е рисувал. Тези млади художници и скулптури създадоха един уют в селото.

Това именно провокира желанието у студентите и техните преподаватели от катедри „Живопис” и „Скулптура” в Националната художествена академия да се постави началото на студентски проект „В духа на Майстора”, вече спечелен и утвърден от Министерството на образованието и науката.

Международната културна проява се провежда с помощта на Община Кюстендил и има за цел да обогати културния живот на Кюстендил и фонда на галерията с творби от изтъкнати художници от страната и чужбина, както и да утвърди авторитета на град Кюстендил като град на художниците.Спонсор на пленера е община Кюстендил.

За повече информация :
Община Кюстендил

Художествена галерия ''Владимир Димитров-Майстора''
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания