Литература и изкуство, изложби

Студентски пленер на рисунката и акварела в гр.Каварна
ежегодно събитие

гр.Каварна,Община Каварна,Област Добрич

Вашата оценка
4 от 1 глас
Август 2023

 
Артизявата, която протича едновременно в две направления, всъщност е продължение на традиционния пленер на рисунката, който е разширен като обхват на творческо изразяване.
Участниците са от различни кътчета на страната. С оглед спецификата на работата им – върху камък, дърво, керамика и др., те са настанени извън крайморския град, където могат спокойно да творят на открито сред природата.

Произведенията им ще бъдат представени пред ценители. Пленеристите ще бъдат настанени в Каварна и ще имат възможността да разгледат околностите.

Културният форум се провежда в средата на август, като заради договорните отношения, които морският град поддържа с ВТУ, в него участват само възпитаници на Факултета по изобразително изкуство. Преди това там са творили студенти от Националната художествена академия и Софийския университет.

Показваме почти всички творби, които успяхме да поберем в пространството на галерията. Няма работа, която да не заслужава да бъде показана в изложбата. Това е така, тъй като за участие в пленера се избират най-добрите студенти от катедрите. Това е тяхната награда за отличната им работа и упорит труд през учебната година, допълни преподавателят.

Най-сполучливите им творби ще бъдат показани в изложба, а част от тях студентите ще дарят на художествената галерия.

За повече информация :
Община Каварна
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания