Литература и изкуство, изложби

Младежки фестивал на изкуствата ''Различният поглед'' гр.Стара Загора
ежегодно събитие

гр.Стара Загора,Община Стара Загора,Област Стара Загора

Вашата оценка
3 от 1 глас
Септември 2021

 
Ежегодният младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед” е мястото, където любителите на съвременното младежко изкуство могат да почувства вълшебството от това да бъдат в алтернативното пространство.
Провежда се през втората половина на м.Септември. Фестивалът е разположен на различни алтернативни сцени, паркове, галерии, спортни площадки, Античен форум, Централни градски разкопки, Държавен куклен театър, Регионален исторически музей, клубове.

Това е най-значимият и голям младежки форум на изкуствата в региона, който дава възможност за изява на неправителствени организации, инициативни млади хора и творци. Широкият кръг от дейности, които залагаме за тазгодишното издание, са в областите: музика, спорт, визуално, приложно, танцово изкуства, театър, занаяти и игри.

Създаване на форум между младите хора и неправителствения сектор с цел мотивиране и социално ангажиране на подрастващите. В годината на доброволчеството, фестивалът подкрепя всички добри практики в сферата на младежките дейности. Акцент има неформалното образование, като метод за творческа себеизява и креативност.

Желанието ни е да се създадем едно неформално пространство за комуникация, което да стимулира обмен на творчески опит и идеи, както и свободен достъп на публиката или просто забавно и същевременно съвместно прекарване на свободното време.

Мисията на арт организацията е чрез съвременното изкуство и култура, и с един по-различен поглед да провокира в израстващото поколение и във всички млади, талантливи и будни хора желанието да търсят и опознават себе си, да мечтаят, да творят, да бъдат смели и идейни, и по този начин да изграждат в себе си и потребност и необходимост от културен и ценностен начин за възприятие на живота.

„Изкуството открива своето съвършенство вътре в себе си, а не извън себе си. То не бива да се мери според никакви външни мерки за подобие. То е воал,а не огледало. В него има цветя, които не растат в гората, невиждани в леса птици. То създава и разрушава много светове и може да изтегли луната от небесата с алена връвчица. Неговите форми са по-реални от живият човек, негови са великите архетипове,чиито недовършени копия са съществуващите неща. В неговите очи природата няма закони, нито единство.”
Оскар Уайлд.

За повече информация :
Е М Ф И
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания