Литература и изкуство, изложби

Национален младежки конкурс за поезия ''Веселин Ханчев''
ежегодно събитие

гр.Стара Загора,Община Стара Загора,Област Стара Загора

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
Ноември 2023

 
Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като една необходимост за тяхното развитие.
За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка. Националният конкурс е утвърдена школа за откриване на таланти, пространство за контакти и творчески обмен, място за раждане на нови творчески идеи. Тук младите творци се срещат с известни поети, общуват с критици и издатели, опознават се и създават нови приятелства. Националният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора.

Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. Конкурсът "Веселин Ханчев" се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години за календарната година, които нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен. Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в 3 еднообразни екземпляра. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

Присъждат се три награди, като първата е издаване на самостоятелна стихосбирка и връчване на приза Златното яйце; втора и трета награди, както и поощренията са парични премии.Резултатите от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев" ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници .

Материалите се изпращат с препоръчана кореспонденция, по е-mail или факс, придружени с точно посочени име, адрес, телефон и дата на раждане на участника :
Библиотека "Родина"
Адрес 6000 гр. Стара Загора, бул. „Руски" № 17
Телефон/факс (042) 603 950, 623 855, 630 113; Електронна поща lib@rodina-bg.org

Община Стара Загора
отдел "Култура, туризъм и вероизповедания"
Адрес 6000 гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики" № 107
Телефон (042) 614 863, 614 862

За повече информация :
Община Стара Загора
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания