Литература и изкуство, изложби

Ден на гр.Кула
ежегодно събитие

гр.Кула,Община Кула,Област Видин

Вашата оценка
3.7 от 3 гласа
19.08.2019 г. -
19.08.2019 г.


 
С решение на Общински съвет на 19 август се отбелязва Деня на град Кула. Честването на празника започва с водосвет в църквата „Свети Петър и Павел”. Издига се знамето на площада на града.
Фолклорни фестивали и събори
В читалището се организира тържествена сесия на Общински съвет. Утвърждават се почетни граждани на града. Вечерта за гостите на града се организират празнични концерти.

Читалище „Просвета” организира конкурс за детска рисунка в крепостта „Кастра мартис” в рамките на седмицата на Кулския панаир. Инициатор на конкурса е Силвия Христова – библиотекар в читалището. Малките художници развихриват своя талант и въображение сред стените на крепостта.

Детски конкурс за рисунка
Без предварително обявена тема, децата имат възможност сами да решат какво да нарисуват. Малките художници по детски и съвсем непринудено разкриват на белия лист своите интереси, мечти и надежди.
Картините на децата се представят в изложба в Интернет центъра към читалище „Просвета”. Там жури отличава най-добрите от тях.
Всички деца получиха грамоти за добро представяне в Детския пленер и сувенири за спомен.

Адрес: гр.Кула, област Видин
Телефон: 0938/2171
E-mail: ic.kula@chitalishte.bg

За повече информация :
Община Кула
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания