Най-посещавани събития

Панаир на туристическите забавления и анимации - Ямбол
ежегодно събитие

гр.Ямбол,Община Ямбол,Област Ямбол

Вашата оценка
4.9 от 11 гласа

сертификат

Тракийският и античен град Кабиле край Ямбол се готви да стане сцена на едни от най-внушителните исторически възстановки в цялата страна.
Фолклорни фестивали и събори
Античният Кабиле край Ямбол посреща близо 200 възстановчици. Зрелищни гладиаторски битки, срещи с траки, елини, келти, римляни, готи, даки, викинги и др. персонажи очакват гостите на древния град.
Фолклорни фестивали и събори
Близо 200 участника от клубове от цяла България и гости от Румъния се включват в седмото издание на Панаира на туристическите забавления и анимации.
Фолклорни фестивали и събори
Тридневното събитие (15 - 17 юни) е част от празничната програма за Деня на Ямбол 2018 и е с вход свободен за зрителите.

Пресъздаване на зрелищните емоции на гладиаторските битки е тазгодишният акцент на панаира. Десетки възстановчици от различни клубове ще влязат в ролята на най-популярните видове гладиатори: рециарии, секутори, тракийци.

Паралелно с това в античния Кабиле ще има още множество атракции като стрелба с лък, хвърляне на копие, пазар на роби, римски съд, антични танци и др.

Реенактори от над десет клуба ще представят възможно най-пъстра палитра от древността с пресъздаване на образи и бита на: траки, елини, келти, римляни, готи, даки, хуни, средновековни българи, викинги и др.
Фолклорни фестивали и събори
И на седмото издание на панаира гостите ще имат възможност да дегустират различни видове храна на древните ни предшественици, приготвена с характерни за тогавашната епоха продукти.

Отговорната задача е поверена отново на Професионалната гимназия по туризъм в Ямбол. Наред с това ще бъде обособена и традиционната зона за храни и напитки.
Фолклорни фестивали и събори
Палитрата от развлечения се допълва от базара на занаятчии, където като на истинско древно тържище се предлагат хиляди стоки и всеки може да открие по нещо за себе си като спомен от събитието.

Професионална Гимназия по Хранителни Технологии и Туризъм
Адрес: ул."Търговска" No 85, 8600 Ямбол
Телефон: +359 (0)46 66-94-40; +359 (0)46 66-94-41; +359 (0)894 453100; +359 (0)894 453102; +359 (0)46 66-95-32
Email: pghtt@abv.bg
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Безистена Ямбол
ТХВП-гр.Ямбол във FacebookАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания