Най-посещавани събития

Връчване на наградите ''АСКЕЕР'' в гр.София
ежегодно събитие

гр.София,община Софийска,Област София град

Вашата оценка
23.05.2022 г. -
23.05.2022 г.


 
,,Аскеер" е българска награда за принос към театралното изкуство. Наградите се връчват от 1991 година. Лауреати са актьори, режисьори, композитори, поети и др.
Фолклорни фестивали и събори
В навечерието на най-светлия празник - денят на българската словесност, духовност и култура - на 23 май, в Театър "Българска армия" Фондация "А'Аскеер" ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон.

Всяка от наградите "Аскеер" е цялостен, естетически избор на хора, правещи театър: преди всичко на актьорите, на режисьорите, сценографите, композиторите, на театроведите-драматурзи. Те са артистичен, вътрешноприсъщ глас на театралното съсловие. На вниманието на Академията бяха повече от 100 спектакъла от цялата страна.

Традицията, която ни събира в навечерието на най-светлия ни празник, празника на българската просвета, духовност и култура и на славянската писменост, продължава. Предстои на 23 май, за пореден път, в Театър „Българска армия” фондация „А`Аскеер” да връчи своите награди за постижения в театралното изкуство и култура.

Наградите „Аскеер” поради своята осветеност и биографично натрупване повдигат в степен „излъчването” на номинациите за творчески постижения в различните категории в посока на отвъд-културен знак

Добре знаем, че медиатори и номинирани творци няма да пропуснат да осъществят плодоносно общуване между пишещия и четящия, играещия и гледащия, успелия и успяващия… И това не е амбиция на фондация „Академия Аскеер”, а нейно предназначение.

Ще се радваме и днес да споделим увереността си, че творческите номинации „Аскеер” успяват да бъдат витална и катализираща съставна част на съвременното българско културно пространство.

Както вече имахме възможност да припомним, приобщаването, през 2009 г., към Академия „Аскеер” и на творци отвъд територията на Театър „Българска армия” бе логичен и естествен акт. Съчетаният творчески възглед, откроен във всяка от наградните категории, днес принадлежи на широка театрална и духовна общност – актьори, режисьори, сценографи, композитори, драматурзи, театроведи, на писатели, хуманитаристи и учени културолози, които формират журитата на Академия „Аскеер”.

За цялостен принос към театралното изкуство:
Съвременна българска драматургия:
10-те спектаклови категории:

Спектакловите категории на „Аскеер ” включват представления и техните създатели с осъществена премиера в периода от 15 април предходната година до 16 април текуща година.

НОМИНАЦИИ ЗА „ АСКЕЕР ” :

ВОДЕЩА МЪЖКА РОЛЯ
ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ
ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА
ПОДДЪРЖАЩА МЪЖКА РОЛЯ
ПОДДЪРЖАЩА ЖЕНСКА РОЛЯ
СЦЕНОГРАФИЯ
КОСТЮМОГРАФИЯ
ТЕАТРАЛНА МУЗИКА
РЕЖИСУРА
НАЙ - ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Академия „Аскеер” удостоява с Голямата награда
ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС КЪМ ТЕАТРАЛНОТО ИЗКУСТВО „АСКЕЕР ”


Фондация Аскеер
Град: София 1000
ул. Георги С. Раковски 98
Телефони: (02)888-194
Факс: (02)892-501

За повече информация :
Фондация А'АСКЕЕР
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания