Най-посещавани събития

Български национален шампионат по фолклор ''Евро фолк'' в гр.Велико Търново
ежегодно събитие

гр.Велико Търново, община Велико Търново, Област Велико Търново

Вашата оценка
4.4 от 5 гласа
11.05.2022 г. -
21.05.2022 г.


 

сертификат

Организатори са Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF, Euro Folk Academy, Община Велико Търново Националният шампионат по народни изкуства "Euro Folk” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия.
Фолклорни фестивали и събори
Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника.
Фолклорни фестивали и събори
Най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия "TV Eurofolk".

С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали (EAFF)
- За популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите. Запазването на многообразието на основните традиционни цености и идентичността на различните националности, е гаранция за еволюцията на цялото човечество.
Фолклорни фестивали и събори
Журито на Националният шампионат по фолклор "Евро фолк” използва оценителната система на EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали - WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Националния шампионат по фолклор "Евро фолк”, са валидни за класиране в Световната ранг листа World rank list of folklore .

Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата година. Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк” в България.

В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори. Внимание заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Балселона и др.
Фолклорни фестивали и събори
Концертите и състезателната проглама на Националният шампионат по фолклор "Евро фолк” ще се излъчват на живо по Световната интернет телевизия „TV Eurofolk”.

По време на участието на колектива в шампионата организаторите могат да го поканят да вземе участие в общи събития – Официално откриване, Официално закриване, дефиле, коктейл и други.

Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в България и Европейския телевизионен ефир.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Еврофолк Академия

Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.
Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания