Най-посещавани събития

Международен фолклорен фестивал ''Монтана''
ежегодно събитие

гр.Монтана,Община Монтана,Област Монтана

Вашата оценка
4.3 от 6 гласа
06.06.2023 г. -
09.06.2023 г.


 
Международен фолклорен фестивал – Монтана е посветен е на празника на града Свети Дух и е част от програмата за честването му. Тържествената церемония по откриването му през 2018г. е в 19,30 ч. на 27 май.
Фолклорни фестивали и събори
Концертите се провеждат на открита сцена на централния площад на Монтана и съседни градове.
Фолклорни фестивали и събори
В случай, че времето е дъждовно, изпълненията се преместват в салона на Драматичния театър на Монтана.
Фолклорни фестивали и събори
Целта на фестивала е популяризирането на фолклорното наследство като уникален носител на националната идентичност, взаимно опознаване на културите и традициите, за да се повиши толерантността и да се създадат предпоставки и възможност за интензивен културен обмен между страните.

фестивалът няма конкурсен характер.

Приемат се за участия фолклорни ансамбли за автентичен и обработен фолклор от всички държави. Обща численост на гостуващите състави - 35 души (ръководители, танцьори, музиканти, певци, преводач, шофьор, официални лица и придружаващи лица).

Организаторите поемат:
Настаняване - в хотел (в стаи с 2 или 3 легла).
Хранене - 3 пъти дневно в ресторанта на същия хотел. Екскурзии до забележителности на региона.
Транспорт от Аерогара – София, до Монтана и обратно, както и по време на фестивала, за групите, които пристигат със самолет.

Всяка група изпълнява програма с продължителност: 60 мин. (един самостоятелен концерт), 30 мин. (при откриването на фестивала), 10 мин. (в сборния концерт на Свети Дух – празника на Монтана), 30 мин. (в концерт с танцовата група на своите домакини) и участва в дефилета.

Групите могат да изпълняват програмата си с акомпанимент на оркестър (на живо) или на запис. Разрешена е и електронна музика.

Групите носят националния флаг на своята държава.
Фолклорни фестивали и събори
Освен на централната естрада пред Паметника на Септемврийци, групите ще изнесат концерти в Белоградчик, Видин, Враца, Вършец и населени места от общината.

Той е най-значимото събитие в програмата -Празника на Монтана Свети дух, посочват от Общината.

На откритата сцена в центъра на града край Огоста са се изявявали танцови формации от близо 40 държави от 3 континента, сред които Индия, Якутия, Египет, Йордания, Англия, Финландия, Холандия, Естония, Русия и почти всички страни от Европейския съюз и Балканите.

В рамките на програмата му се провежда и фестивал на народната кухня „Бабина душица”. Алея на занаятите представя тъкачество, грънчарство, бродерия, бижутерия и други народни занаяти.

За контакти: Организатор: Община Монтана, България; гл. експерт “Култура и вероизповедания”; тел. ++ 359 96 394 273; мобилен ++ 359 889 28 99 00
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Международен фолклорен фестивал ''Монтана''Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания