Най-посещавани събития

Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира ''Велко Кънев'' в гр.Тополовград
ежегодно събитие

гр.Тополовград,община Тополовград.област Хасково

Вашата оценка
4.5 от 11 гласа
Май 2022

 
Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира се провежда ежегодно в Тополовград в навечерието на 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура и Празник на Тополовград. (14-20 май 2018 г.)
Фолклорни фестивали и събори
Право на участие имат любителски театрални състави от България и чужбина, представящи драматургични творби от комедийния жанр, пантомима или сатира.
Фолклорни фестивали и събори
Не се допуска участието на актьори-професионалисти в театралните трупи, както и на състави с преобладаващо участие на деца и ученици.

Театралните състави представят по 1 спектакъл, съгласно програмата на фестивала. Жури от професионалисти в областта на театъра определя носителите на наградите. Фестивалът е големият празник на Тополовград.

Той е символ на съхранената театрална традиция и на впечатляващите успехи на Тополовградския театър, превърнал се в духовна емблема на града.

Организатори на фестивала са Министерство на културата, Община Тополовград, Съюз на артистите в България, Съюз на народните читалища и Читалище „Св.Св. Кирил и Методий - 1894”- Тополовград.

Средствата за организирането и провеждането на фестивала се осигуряват от спомоществователи, Министерство на културата, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища, Община Тополовград и читалище „Св.Св. Кирил и Методий- 1894”. Министерство на културата оказва методическа помощ за организирането на фестивала, съдейства за отразяването му по националните медии и определя журито.

Фестивалът в Тополовград е уникален празник на комедията, пантомимата и сатирата.

Той се утвърди като престижна национална проява и се радва на международен авторитет. През годините в журито на фестивала участват известни български театрали – актьори, театроведи, драматурзи, режисьори, отбелязват организаторите.
Фолклорни фестивали и събори
Преименуването на Театъра на комедията и на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира в Тополовград на името на Велко Кънев е по предложение на Кмета на Община Тополовград, на Настоятелството на читалище „Св.Св.Кирил и Методий-1894” и на артистите от Театъра на комедията.

Това е знак на почит и признателност към личността на големия актьор и за изключителния му принос за развитието на театралното дело и фестивала в Тополовград.

За контакти:
Читалище „Св.Св. Кирил и Методий- 1894”; 6560 Тополовград,
Хасковска област; ул. „Св.Св. Кирил и Методий”
Телефон/ факс: 00359 470 52242, e-mail: chit_top_grad@abv.bg.

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Театър на комедията ''Велко Кънев'' във Facebook
Община ТополовградАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания