Най-посещавани събития

Тодоровден в с.Момчиловци
ежегодно събитие

с.Момчиловци,Община Смолян,Област Смолян

Вашата оценка
4.7 от 6 гласа
04.03.2023 г. -
04.03.2023 г.


 
Конете и техните стопани ще се съберат на стопанския двор, който се намира в края на селото. Начело на шествието ще бъдe стопанин, който ще носи иконата на Св. Тодор, под съпровода на родопска музика, изпълнена от гайдарския състав в Момчиловци.
Фолклорни фестивали и събори
Парадът ще обходи селото, за да стигне до площада пред читалището, където ще бъдат посрещнати по традиционен начин - с пита и мед, а на конете ще бъдат вързани мартеници.
Фолклорни фестивали и събори
След това започват Тодоровденските кушии. Конете ще се надпреварват в няколко дисциплини - надбягване, теглене на трупи. Ще бъдат избрани най-красив и най-тежък кон.
Фолклорни фестивали и събори
Предвидени са състезания и за майсторска езда и за най-атрактивен коняр. Празникът започва в 11.00 часа, след светата Литургия в храм „Св. св. Константин и Елена” в с. Момчиловци.

Като празник на селото е обявен църковният празник „Св. Константин и Елена“.

Той се чества на 21 май. В Църквата " Свети Константин и Елена". Започва с празнична литургия и продължава със селско увеселение.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти : 03023/22 77; kmetstvo_momchilovci@abv.bg
Читалище "Светлина 1925"; Email: chitalishte.momchilovci@abv.bg
Адрес: Момчиловци, ул. Елица 5; Телефон: 030 232 860

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Читалище ''Светлина 1925'' в с.МомчиловциАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания