Най-посещавани събития

Международен Фолклорен Фестивал ''Велико Търново''
ежегодно събитие

гр.Велико Търново, община Велико Търново, Област Велико Търново

Вашата оценка
4.5 от 13 гласа
21.07.2019 г. -
28.07.2019 г.


 

сертификат

Международният Фолклорен Фестивал - Велико Търново се организира от Фондация "Международни Фолклорни Фестивали" на територията на гр. Велико Търново и съседните области.
Фолклорни фестивали и събори
Той е единственият фестивал у нас, който има статут “Фестивал на ЦИОФФ към ЮНЕСКО”. CIOFF – Международен Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни Изкуства към ЮНЕСКО.
Фолклорни фестивали и събори
Продължителност на събитието - 1(една) седмица. Във Велико Търново, втората половина на месец Юли, ежегодно се провежда Международният Фолклорен Фестивал с участници и групи от цял свят.
Фолклорни фестивали и събори
Той се оценява много високо от нашата общественост, като мост между културите и популяризация на традициите и фолклора на народите в света.

Фестивалът се е превърнал в дългоочаквано събитие, което пленява публика и изпълнители, и остава завинаги в техните сърца. По традиция фестивалът ще бъде открит с дефиле на съставите от 18,30 часа по главната улица на града.

Час по - късно групите ще се представят пред сградата на община. Присъжда се приз „Мис Фестивал". Наградата за най-красив костюм .

От 1999 г. Фестивалът е със Статут на CIOFF.

Статутът на CIOFF, перфектната организация, атрактивната програма и изключителният отзвук правят Фестивала едно от най – престижните събития от този мащаб в Европа и по света.

През изминалите години на фестивалната сцена са участвали 167 чуждестранни групи от над 85 страни от цял свят и пяха и танцуваха 93 български състава.

Пред повече от 590 000 зрители са изнесени над 495 концерта.

За участие са поканени групи от Бразилия, Колубия, Индонезия, Малайзия, Мексико, Тайван, Чили и др.
Фолклорни фестивали и събори
МФФ e събитие, превърнало се в традиция за културния живот на старата столица. Истински дългоочакван празник за жители и гости на града в горещите летни дни.

Той е един от 270 – те признати от ЦИОФФ многобройни фестивали по света. Статута на ЦИОФФ, перфектната организация, атрактивната програма и изключителният отзвук го прави едно от най-престижните събития от този мащаб в Източна Европа.

Всяка година, групи от цял свят пропътуват хиляди километри, за да представят красотата и уникалността на фолклора си пред търновска публика.

Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли, дошли в България с една цел – да бъдат част от най – големия празник в най – хубавия български град!

Адрес: България; Veliko Tarnovo, 5000; Парк Марно поле
Телефон: +359(62)630223; Факс: +359(62)630223

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Сайт на Фестивала
Община Велико Търново

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.
Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания