Най-посещавани събития

Национален празник на Р.България
ежегодно събитие

гр.София,община Софийска,Област София град

Вашата оценка
5 от 7 гласа
03.03.2023 г. -
03.03.2023 г.


 
Държавният глава участва в церемонията по издигането на Националното знаме и ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин на пл. „Свети Александър Невски"
Фолклорни фестивали и събори
Пред Паметника на Цар Освободител се провежда тържествена заря-проверка по случай Деня на Освобождението.
Фолклорни фестивали и събори
Президентът приема строя на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

В Централния военен клуб в столицата Президентът дава традиционен прием за Националния празник 3 март.

От 10.00 часа Патриархът отслужва специално богослужебно последование в храм-паметника „Св. Александър Невски" по случай 3 март.

Министърът на отбраната, заместник-министърът на отбраната, началникът на отбраната и заместник-началникът на отбраната участват в церемонията по издигане на Националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния воин в столицата.

От 12:00 часа се извършва тържествена смяна на караула пред Президентството.

От 12.30 ч. в зала „България" започва съвместен празничен концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Софийската филхармония.

От 18:30 часа се провежда тържествената проверка- заря в чест на годишнина от Освобождението на България пред Народното събрание.

Връх Шипка - Всяка година на 3 март се отбелязва тържествено Освобождението на България. Изкачване на вр. Шипка,където е разположен храм-паметникът, построен в памет на загиналите в боевете от 1877 г.
Фолклорни фестивали и събори
Плевен - Пред параклис-мавзолея "Свети Георги Победоносец" ще бъде отслужена панахида в памет на жертвите, загинали за Освобождението на България. С тържествен военен ритуал ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност пред Вечния огън. Празничният концерт за Освобождението ще бъде в залата на Драматичния театър.
Фолклорни фестивали и събори
Велико Търново - Край паметник „Майка България" опълченски лагер ще се разпъне на националния празник 3-ти март Клуб „Традиция".

Стара Загора - По повод Националния празник на Република България Община Стара Загора и Втора механизирана бригада организират тържествена заря-проверка и празнични илюминации.

Фолклорни фестивали и събори


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори


Фолклорни фестивали и събориВижте по-голяма карта
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания