Най-посещавани събития

Национално изложение на художествените занаяти и изкуства ''Орешак''
ежегодно събитие

с.Орешак,община Троян,област Ловеч

Вашата оценка
4.3 от 21 гласа
15.08.2022 г. -
19.08.2022 г.


 

сертификат

От 15 до 19 Август в с.Орешак Ви очакват на НИХЗИ "Орешак". Над 200 майстори занаятчии са разположили своите шатри в парка на изложението и около него.
Фолклорни фестивали и събори
Панаирът на занаятите в Орешак води началото си още от XVI век. Занаятчии от цялата страна са представяли своите произведения.
Фолклорни фестивали и събори
В духа на тази древна традиция в парка на изложението гостите могат сами да изработят предмети на грънчарското колело, да се докоснат до магията на дърворезбата, нещо да направят с пирографа, да се включат в тъкането.
Фолклорни фестивали и събори
Природното и културно богатство заедно с многообразието от „живи занаяти” е една от магнетичните сили, които действат в Община Троян и са основен ресурс на туристически интерес.

Занаятите разкриват местния културно-исторически потенциал и създават възможности свързани с опазване и развиване на местните културни традиции.

Гостите ще могат да опитат и традиционната местна кухня. Това са ястия, базирани основно на стари рецепти. Надяваме се тази година да ни изненадат с нещо ново и интересно.
Фолклорни фестивали и събори
Панаирът ще премине под мотото "Живите занаяти".

По време на Панаира ще се организира и национално изложение на коне. Ще бъде представена каракачанската порода. Тя е в контекста на древните занаяти самарджийството и кираджийството.

Панаирът се организира по повод християнския празник Голяма Богородица и храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично".
Фолклорни фестивали и събори
За контакти: 0888 008 411 и 0896 700 533, fairoreshak@abv.bg

За повече информация :
НИХЗИ ''Орешак''
Национално изложение ''Орешак'' във Facebook

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания