Област Добрич

Национален планер по живопис ''Арт пътеки'' в гр.Шабла
ежегодно събитие

гр.Шабла,Община Шабла,Област Добрич

Вашата оценка
3.3 от 3 гласа
Май 2023

 
Пленерът се провежда под егидата и с финансовата подкрепа на община Шабла, а произведенията от него ще попълват периодично колекцията на галерията в шабла и ще бъдат популяризирани с организирането на изложби в различни галерии в страната.
Фолклорни фестивали и събори
Идеята е чрез реализираната колекция от пленера за живопис - “Арт пътеки” е да се представят и популяризират природните и исторически забележителности на региона, а също и авторите - известни и талантливи съвременни български художници.
Фолклорни фестивали и събори
Така живописните произведения могат да се превърнат в знаци, повеждащи нас - зрителите, към рядката красота на Приморска Добруджа, така както тя е видяна и вдъхновена претворена от творците.
Фолклорни фестивали и събори
По традиция, всеки творец ще дари на общината по 2 творби, вдъхновени от местната природа, за градската галерия в Шабла.

Създадената колекция от пленера “Арт пътеки” представя и популяризира природните и исторически забележителности на района през погледа на авторите - известни и талантливи български художници.

За повече информация :
Община Шабла

Фолклорни фестивали и събори


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания