Област Габрово

Сбъдната приказка в с.Боженците
ежегодно събитие

с.Боженците, община Габрово, Област Габрово

Вашата оценка
Юни 2023

 
"Сбъдната приказка", се провежда през юни в Боженци. В него, след подбор, взеха участие деца на възраст от 6 до 13 години - възпитаници от школи по изкуство. Предпоследната седмица на м.Юни.
Фолклорни фестивали и събори
Основна задача на децата през годините е била да предадат в работите си автентичния дух на Боженци, дължащ се на интересната му история и специфична архитуктура.
Фолклорни фестивали и събори
Това определя и вида на произведенията – най-често те са натюрморти, интериори и пейзажи. За създаването им децата са провокирани да използват различни графични техники – линорез, суха игла, туш и перо, въглен и молив. Освен това те рисуват и с пастел, маслени, темперни и акварелни бои, правят и колажи.

Пленерът в Боженци е единственият с подобен размах в страната.

Негова основна цел е да развива наблюдателността на децата и да предизвиква тяхното въображение като ги постави в характерна визуална среда.

Както се вижда от резултатите – пъстри и свежи детски рисунки, създадени с вещина и творчески размах, целта определено е постигната.

Децата подреждат своите впечатления от Боженци в творби, изработени с различни техники - батик, живопис, колаж, графика и природни материали.

За контакти : Кметство: 067193/260
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Боженци

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания