Област Кюстендил

Ден на гр.Кочериново
ежегодно събитие

гр.Кочериново,Община Кочериново,Област Кюстендил

Вашата оценка
5 от 2 гласа
21.09.2023 г. -
21.09.2023 г.


 
Кочериново е град в Западна България. Той се намира в Област Кюстендил и е в близост до град Благоевград. Градът е административен център на община Кочериново.
Град Кочериново се намира на 90 км южно от София, на 2 км източно от европейски път E79, в близост на пътя за Рилския манастир. Наблизо минават 2 реки - Рилска, която се влива в Струма. Въпреки че е само на 8 км северно от Благоевград, градчето принадлежи административно към област Кюстендил.

Паметник на загиналите воини във войните през 1912-1913 г, и 1915-1918 г.
Паметник на загиналите руски воини от 124 Воронежки полк - П1 рота в Руско-турската война (1877-1878 г.)
Паметник на загиналите воини във Втората световна война

Наричат града още - "Градът на щъркелите". В центъра на гр. Кочериново, който е неголямо като територия, но красиво и уредено място има над 20 щъркелови гнезда. Красивите птици допълват природния облик на селището. Според народните поверия, щъркелите са символ на здраве, щастие и късмет.

Така че, ако желаете да бъдете здрави, щастливи и да Ви спохожда късмет, посетете "Градът на щъркелите" и спрете на площад "3-ти март", за да видите и се порадвате на красивите птици, както и да се подкрепите с чаша ароматно кафе в разположените на площада питейни заведения.

За повече информация :
Община Кочериново
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания