Област Монтана

Трифон Зарезан в с.Митровци
ежегодно събитие

с.Митровци,Община Чипровци,Област Монтана

Вашата оценка
14.02.2020 г. -
14.02.2020 г.


 
В село Митровци се празнува Трифон Зарезан, който се посещава от много хора от цялата страна. Празникът обаче не е типичен за района и е въведен след Първата световна война от завърналите се войници.
Събират се всички хора и гости на селото, и отиват в лозята. В лозята всяко семейство си има място, това е като традиция. Палят се огньове и започва същинската веселба. Всяка година има духова музика през деня, а вечерта в салона - оркестър. Има и увеселителна програма от най-изявените хора на селото. Те се грижат за доброто настроение на всички.

Всяка година се присъждат грамоти и най-важното, без което един Трифон Зарезан не може да мине, е "жълтата фланелка". Тя се дава на най-пияния човек на лозята. Също така се избира и "Цар на лозята". Тази чест се присъжда на човека с най-доброто вино. Изнася се след това на площада от неговото вино.

За контакти :
тел. 09550/2220

Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания