Област Плевен

Крайдунавски празници на културата в гр.Никопол
ежегодно събитие

гр.Никопол,Община Никопол,Област Плевен

Вашата оценка
2 от 1 глас
Май 2023

 
На 11 май в Никопол бе даден старт на традиционните Крайдунавски празници на културата. Откриването беше направено със срещата на секретарите на читалищата от общината.
Фолклорни фестивали и събори
Кметът поздравява всички по повод професионалния празник на библиотекаря. На срещата е дадена възможност на всеки секретар да сподели за проектите по които работи, за задачите и проблемите, които възникват в процеса на работа.

Традиционните празници на културата се осъществяват от читалище “НАПРЕДЪК 1871” гр. Никопол по успешен проект Общински “Крайдунавски празници на културата – Никопол`– Традиции, Творчество, Толерантност” с финансовата подкрепа на Община Никопол.

Не случайно за лого на празниците, които се провеждат през м.май е избрана славянската лодка – ладия. Ладията върху вълните на Дунав – логото на празниците, повече от тридесет години акустира на брега при Никопол и носи пъстро разнообразие от културни събития, който се подготвят и чакат от всички с интерес и любов.Те имат традиционно запазено място в културния живот на местната общност.

Регион : Гр. Никопол, Област Плевен
Организатори : Община Никопол, НЧ „Напредък 1871” – Никопол
Контакти : 06541 2417

За повече информация :
Община Никопол
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания