Област Плевен

Събор на ''Св. Димитър'' в с.Кулина вода
ежегодно събитие

с.Кулина вода, община Белена, Област Плевен

Вашата оценка
07.11.2020 г. -
08.11.2020 г.


 
На 7 / 8 ноември се провежда съборът на селото. Легендите казват,че е кръстено така защото по римско време в старото село е имало кула с вода захранваща селото.
Село Кулина вода е разположено в Централна Северна България, община Белене, Област Плевен. Намира се на 15 километра от град Белене по пътя за град Никопол, като се отбива от главния път в продължение на 5 километра. Географското разположене на селото е по-дължина в падина намираща се между два високи хълма. Селото е разделено от преминаващ поток, на две основни части разположени по двете страни на хълмовете. Основната дейност и препитание е земеделието под формата на частна собственост и кооперации.

Тихо и спокойно място, идеално за почивка. Хората там са доста дружелюбни. По време на турското владичество, поради скритото си географско положение, село Кулина вода остава почти незасегнато от "османския ятаган". Слуховете говорят, че селяните разбират със закъснение че България е освободена.

За контакти :
Кметство : 06589/96589 / 2222
06589/96589 / 2223

Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания