Област Пловдив

Честване на 3 март в с.Крумово
ежегодно събитие

с.Крумово,Община Родопи,Област Пловдив

Вашата оценка
03.03.2021 г. -
03.03.2021 г.


 
Всяка година на „Празника на незнайния войн“ се поднасят венци пред ''Могилата''. Там са погребани руски войници. Намира се в центъра на селото. Има три паметника.
Фолклорни фестивали и събори
Паметник на подпоручик Орловский и Памятник подпоручику Кригеру

В навечерието на празника представителни подразделения от 24-та авиационна база – Крумово участват във военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на трите паметника на загиналите за свободата на България в село Крумово.

Събор на 21 септември и храмов празник на църквата ''Св. Богородица''.

Село Крумово се намира в Тракийската низина, на 8 км. югоизточно от Пловдив. Условно се разделя на две части: Старо село и Ново село. Река Марица преминава на около 8 км от него , а на 2 км. е река Чая. Местността е блатиста.

Най-добре вирее лозевият масив познат като „Крумовски мавруд“.

Виното, направено от него, е отличено с много награди и първи места в България. Крумово е ЖП възел на линията Пловдив-Свиленград с разклонение за Асеновград. На 1 км. от селото се намира и международното летище "Крумово".

Православният храм ''Св. вмчк Димитър Солунски'' се намира в центъра на селото.

Той е реновиран през последните години и към настоящия момент е действащ и посещаван храм. Притежава впечатлваща архитектура.

На 7 май 2002 г. тържествено е открит параклиса "Св. Атанасий". В Крумово има основно училище , детска градина и детски ясли, читалище с библиотека , поликлиника. Към читалището дейност развиват детски хор и детски танцов ансамбъл.

За контакти :
Читалище "Наука 1919"; Адрес: ул. “Абагар” 1а; Село Крумово
Email: nauka_chitalishte@abv.bg; Телефон 0879140651
Кметство : с.Крумово, ул."Сан Стефано" №7А. ;Телефон: 0882 99 86 14Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания