Област Русе

Фолклорен събор ''Бяла и приятели'' в гр.Бяла
ежегодно събитие

гр.Бяла, община Бяла, Област Русе

Вашата оценка
3 от 2 гласа
19.06.2020 г. -
23.06.2020 г.


 
Над 400 певци, музиканти и танцьори участват във фолклорен събор „Бяла и приятели”, организиран от НЧ „Трудолюбие 1884”.
Фолклорни фестивали и събори Нека разкрием неговото многообразие и древна сила. Носейки го в сърцата си, предавайки скритите му послания на следващите поколения, ще съхраним своята национална същност.
Фолклорни фестивали и събори И ще се отличим от останалите народи в днешния свят, в който със заличаването на границите между държавите се заличават и националните особености.

Елате, за да сътворим заедно един празник на българския фолклор, да утвърдим една традиция и да покажем богатството и разнообразието на българските песни.

Ако искате да почувствате магията на българския фолклор, да откриете корените и да усетите бъдещето му.

А преди това е идеята, в която цялото читалищно настоятелство се влюбва!

Подтикът идва от многобройни участия на талантливи самодейни групи за изворен фолклор и народно пеене от региона, многобройни награди и призове от участията им в различни национални и регионални събори и надпявания и не на последно място, един хубав местен патриотизъм от рода на „и ний имаме какво да покажем” от съкровищницата на фолклора.

Къртовски труд по организацията на събитието от всички, най-вече от председателя на читалището и огромната всеотдайност на секретаря му, чийто стоицизъм поетият ангажимент да стигне до точните хора, направи един от дните в малкото градче край Янтра изключително вълнуващ и завъртя живота в него на нови обороти!

В перспектива – сега тази година, после другата и всяка следваща.
Фолклорни фестивали и събори
Всъщност, в следващите си издания фолклорен събор "Бяла и приятели" има амбиции да обхване цяла Северна България, стана ясно още при откриването му, което председателят на читалището сподели със задоволство.

И което зарадва и изпълнители, и публика! Защото нищо не замества истинския екстаз от живия контакт с песента, нищо не скъсява разстоянието между изпълнителя и зрителя, когато залата улавя и най-малкия детайл от възторг по трасето.

Народно Читалище "Трудолюбие 1884" - гр.Бяла, обл.Русе
пл."Екзарх Йосиф І" №9; тел: 0817/7-31-02, 0817/7-20-15; e-mail: chitalishte_biala@abv.bg


Културната проява е част от майските празници на община Бяла и се порвежда през втората половина на месеца.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Бяла

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания