Област Русе

Коледно-Новогодишен фестивал в гр.Русе
ежегодно събитие

гр.Русе,Община Русе,Област Русе

Вашата оценка
4.4 от 22 гласа
20.12.2022 г. -
31.12.2022 г.


 
Богата концертна програма, спектакли и празнични прояви в навечерието на Рождество Христово и Нова Година, с участието на известни артисти, оркестри и състави от Русе и страната.
Фолклорни фестивали и събори
Програмата на Коледно-новогодишния фестивал,
организиран от Община Русе, съдържа изяви, като традиционното Коледно надиграване, което се провежда при много голям интерес в зала „Дунав”.
Фолклорни фестивали и събори
По регламент участниците се състезават в три възрастови групи: от 8 до 14 години, до 18 и над 18 години. В състезанието участват и съществуващите в Русе клубове за народните танци.
Фолклорни фестивали и събори
Отново ще има фамилно надиграване и състезание за Мис и мистър Танц.

Ще се организира и "Надиграване от публиката", като желаещите зрители ще се превърнат в активни участници на сцената. Те ще мерят сили на Дунавско хоро и ръченица.

За поредна година ще бъде връчена и наградата за най-артистично присъствие, учредена от ФТТ "Найден Киров" на името на неговия основател Иван Донев.

Събитието се организира от община Русе и фолклорния танцов театър "Найден Киров" и е част от програмата на Коледно-новогодишния фестивал.

Призьорите получават материални награди. Място: зала „Доходно здание”, Пленарна зала, зала „Опера”, зала „Русе”.

Общината е подготвила богата концертна програма, спектакли и празнични прояви в навечерието на Рождество Христово и Нова година, с участието на известни артисти, оркестри и състави от Русе и страната.

Организатор: Община Русе – Отдел “Култура”
Лице за контакт:Н-к отдел “Култура”; Адрес: ул. “Цариброд” 3, п.к. 464
Телефони: 082/ 506506; 082 506512; Тел.& факс: 082 506505, 825073
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община РусеАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания