Област Силистра

Фолклорен събор ''Иширково пее и танцува''
ежегодно събитие

с.Професор Иширково,Община Силистра,Област Силистра

Вашата оценка
3.5 от 4 гласа
Септември 2019

 
Силистренското село Проф. Иширково посреща певчески и танцови формации за участие във Фолклорен събор на самодейните колективи от Североизточна България „Иширково пее и танцува”.
Фолклорни фестивали и събори
Празникът е през м.Септември и започва на площада в селото. Концертите са на сцена, изградена със средства от фонд „Приватизация” в община Силистра.
Фолклорни фестивали и събори
По традиция фолклорният събор ознаменува края на жътвата и началото на гроздобера в района. Организатори на събитието са кметството, читалището и пенсионерския клуб в село Проф. Иширково.
Фолклорни фестивали и събори
Организаторите имат амбицията съборът да се превърне в ежегоден и традиционен.

Съборът се реализира за пореден път. В първото му издание, въпреки лошите атмосферни условия, в Иширково се събраха близо 40 фолклорни състава от Североизточна България, през второто 55 формации, а през третото 74 състава.

Наситената програма ще превърне събора в незабравимо тържество на българския дух и традиции.

Официалната част на тържеството ще започне от 10,00 часа. Ще разкажем историята на падналия самолет, ще припомним за летците, гости ще имат възможност да поднесат своите поздравления, ще бъдат поднесени венци, ще има концерт с участие на групи за руски песни, на самодейци.

В момента на тържеството ще бъдат пуснати в небето руски и украински знаменца балони.
Фолклорни фестивали и събори
Организатори: Народно читалище “Просвета” – с.Иширково, кметство с.Иширково, Община Силистра –Дирекция „Хуманитарни дейности”-отдел “Култура”.

Място на провеждане: Паметника на руските летци край с.Иширково.
Фолклорни фестивали и събори
Контакти: 08512 / 256; 086 / 816-242, факс 086 / 823-343,
Е-mail: : kultura_ss@mail.bgАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания