Област Силистра

Събор на ''Св. Димитър'' в с.Попкралево
ежегодно събитие

с.Попкралево,Община Силистра,Област Силистра

Вашата оценка
07.11.2020 г. -
08.11.2020 г.


 
Св. вмчк.Димитрий Мироточец, Димитровден по стар стил.
Намира се на 21 км югоизточно от Силистра. Попкралево е малко село с население от 140 души.

Най-старите хора си спомнят, че някога в селото имало църква, изградена до половината. Но през 50-те години комунистите дали материалите на един техен сподвижник да си направи къща. Останала камбаната, окачена на едно дърво, но преди година я откраднали. И шепата останали попкралевци, не очаквайки вече да видят църква, поискали поне нова камбана.

На 1 юли 2013г., когато светата Православна църква отбелязва празника Възвръщане честните мощи на преподобни Йоан Рилски Чудотворец, в с. Попкралево бе осветен нов параклис в чест на всебългарския светец.

По инициатива на жителите на малкото добруджанско селце и с благословението на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий и решението на Общинския съвет на гр. Силистра, в помещение на Кметското наместничество бе поместен този малък параклис, но с дълбока вяра и искрена любов към българския светител.

За контакти :
Кметство : тел. 0888 696 - 271
E-mail: popkralewo@abv.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания