Област Смолян

Meadows in the Mountains в с. Полковник Серафимово
ежегодно събитие

с.Полковник Серафимово,Община Смолян,Област Смолян

Вашата оценка
4.7 от 9 гласа
07.06.2023 г. -
10.06.2023 г.


 
Над хиляда чужденци се стекоха в смолянското село Полковник Серафимово за традиционния тридневен британски фест, който се провежда в дните около средата на м. Юни.
Фолклорни фестивали и събори
За поредна година поляните над селото в изграденото „ фестивално градче” приютиха чужденците, примамени от красивата родопска природа. Сред тях бяха гости от всички континенти и броят им расте всяка година.
Фолклорни фестивали и събори
Музикални групи и диджеи забавляваха през уикенда младите хора на четири сцени. Бяха поканени и участваха 48 артисти изпълнители и банди, предимно в стил електронна музика, техно и етно.
Фолклорни фестивали и събори
Събитието е на 4-то място в класацията
на известно британско издание за „10-те най-добри летни фестивалa в Европа, за които никога не сте чували”. Фестивалът, популярен като „английския събор”, се организира от семейство британци, които имат къща в Полковник Серафимово.

В селото живеят постоянно 8 британски семейства, но през лятото техният брой нараства на 20.

Селото беше пъстро, изпълнено с положителната енергия на толкова много млади, ентусиазирани хора. Изпълни се ритуал по изгаряне на голям саморъчно изработен дървен „дявол”.

Огромен огън лумна от няколко факли, олитворяващ изгаряне на злото, за да възтържествува над доброто.

Невероятното преживяване беше заснето във филм, който ще бъде представен на международни сцени.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалът е уникален! Организацията беше перфектна! Всички къщи в селото се преобразиха. Във въздуха се носеше ухание на патетници, клинове и скара ...

След проявата се проведе среща между хората от селото и английските организатори, където бе потвърдено удовлетворението на всички.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти : Кметство: 03039/22 75
e-mail: kmetstvo_serafimovo@abv.bg


За повече информация :
Meadows in the Mountains


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания