София област

Спортно-туристически празник ''Камичето'' край гр.Правец
ежегодно събитие

гр.Правец, Община Правец, Софийска област

Вашата оценка
4.4 от 5 гласа
Януари 2023

 
През януари се провежда зимният спортно-туристически празник „Камичето” в едноименната местност над гр. Правец. По традиция на този празник се провеждат различни спортни състезания - Дърпане на въже и Скачане с чували.
Фолклорни фестивали и събори
По традиция той се организира от Общината всяка година в последната събота на месец януари.
Фолклорни фестивали и събори
Както всяка година, духова музика ще се грижи за доброто настроение на всички присъстващи. Ще бъдат проведени различни спортни състезания.
Фолклорни фестивали и събори
Празникът няма да мине и без безплатния чай за всички. Разбира се, отново ще има и безплатна боб-чорба за присъстващите.

Тази година с цел да се улесни придвижването на хората, желаещи да се изкачат пеша до местността, автомобили до „Камичето” ще бъдат допускани преди 11:00 часа и след 12:30 часа.

Допирът с природата остави силно впечатление и незабравими преживявания във всички участници. Много правчани, които не живеят тук, дойдоха специално за мероприятието. Много млади хора се качиха на местността пеша и се включиха в организираните забавления.

Този Спортен- зимен празник събра млади и стари - имаше деца, младежи и възрастни.
Фолклорни фестивали и събори
Традиционно присъстващите вдигаха наздравица с чаши с червено вино и ракия. Носеше се и мирис на скара и блещукащи светлинки от запалени огньове.

Тази година организаторите бяха включили и нова игра - "Снежен боулинг". Победителите в състезанията получили медали и награди.

На поляната в местността "Камичето" всички се хванаха заедно на хоро.
Фолклорни фестивали и събори
Традицията датира от зимата на 1976 година, когато на 20 януари туристическото дружество в Правец провежда своя зимен празник в местността «Градице». На това възвишение се намират останки и от съществуваща крепост, което е свидетелство за това, че местността е била обитавана от местните жители.

Читалище "Заря - 1895"; Адрес пл."Тодор Живков" 4, п.к.2161
Телефон 07133/26-96; Email: chitalishte_zarq@abv.bg


За повече информация :
Община Правец


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания