Област Стара Загора

Чудомирови празници в гр.Казанлък
ежегодно събитие

гр.Казанлък,Община Казанлък,Област Стара Загора

Вашата оценка
4.6 от 14 гласа
25.03.2020 г. -
01.04.2020 г.


 
Културен празник, свързан с най - големия казанлъшки хуморист – Чудомир. Празниците включват: изложби, концерти на класическа музика, гостуващи театрални постановки от цялата страна.
Фолклорни фестивали и събори
Посветен е на театъра, музиката, хумора и сатирата, литературата и изкуството изобщо. Чудомировите празници са излезли от рамките на града и са се превърнали в повод да се покаже най-доброто от културата на страната.
Фолклорни фестивали и събори
И тази година в празничната програма са включени театрални постановки, представяне на книги, фотоконкурсът „Човекът до мен“, национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“ и за детска хумористична творба „Присмехулници“, конкурс за хумористично изпълнение „Чудонемирчета“, изложби, концерти.
Фолклорни фестивали и събори
Съвременната културна общественост и ръководството на Общината на Казанлък се отнася с изключително уважение и признателност към творческата дейност на своя именит съгражданин – писателя, хумориста и художника Димитър Чорбаджийски, с псевдоним Чудомир.
Фолклорни фестивали и събори
Рождената дата на твореца – 25 март, не само съвпада с християнския празник Благовещение – символ на идването на пролетта и новото начало.

От години този ден дава старт на цяла културна седмица, посветена на известния сатирик.

Чудомировите празници в Казанлък са събитие, важно както за града, така и за цялата страна. Това е времето, в което се връчва традиционната награда за най-добър хумористичен разказ, публикуван във в.”Стършел”, организират се изложби на хумористична тематика – често с акварели и рисунки на самия Чудомир, премиера на нови заглавия от книжния пазар, танцови и театрални спектакли.

Част от Чудомировите дни е и традиционно провежданата Чудомириада, в която деца се състезават в общо четири категории:
- за весели детски рисунки;
- за хумористична литературна творба;
- за рецитатори и разказвачи
- състезание за живота и творчеството на Чудомир

Фолклорни фестивали и събори
Организатор - Музей „Чудомир” и фондация “Чудомир”;
тел.: 00359 431 64419 / 00359 888345123
E-mail: fondacia_chudomir@abv.bg


За повече информация :
Фондация Чудомир

Община Казанлък

Фолклорни фестивали и събори


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания