Област Стара Загора

Пленер по фотография в гр.Раднево
ежегодно събитие

гр.Раднево,Община Раднево,Област Стара Загора

Вашата оценка
3 от 1 глас
Май 2022

 
Пленерът, организиран от община Раднево (област Стара Загора) и Художествената галерия в гр. Раднево, се провежда през м. Май. Организаторите имат изградена практика в ежегодното провеждане на творчески пленери, чийто краен резултат остава в полза на общината и нейното население.
Фолклорни фестивали и събори
Целта на пленера е да се стимулира създаването на високохудожествени творби в областта на фотографията, носещи белезите на съвременните тенденции и търсения на българските фототворци, както и създаване на богат фотоархив с високо качество, който общината да ползва при печатането на рекламни материали (дипляни, проспекти, албуми и т.н.).

Произведенията от дърворезба, керамика и метална пластика днес красят градските паркови пространства и държавни институции. На участниците се поставят конкретни теми за разработка: работа на културните институции към общината - археологически музей, художествена галерия, Дом на културата, читалище „Гео Милев”, библиотеката – както и работата на общината в лицето на общинската администрация, човешки ресурси, Център за рехабилитация и интеграция, Социален патронаж, психоболница; архитектурното минало и настояще на града – сгради, улици, паркове, алеи, както и такива на територията на общината.

Огромната по обем работа и краткото време за изпълнение в рамките на 5 дни изискваше разпределение на задачите почасово, максимална концентрация, мобилизация, психична и творческа енергия, тъй като се работеше с големи групи от хора. Крайният резултат от проведения пленер по фотография е две авторски изложби и 5 диска с по над 600 снимки от всеки автор, който надхвърли очакванията на организаторите, за което последните с благодарност пожелаха на участниците здраве, дълголетие и много творчески успехи.

Изложбата от пленера ще бъде официално представена на 7.09 – Денят на Раднево – когато стартира творческия сезон на културните изяви в Художествената галерия в Раднево.

За повече информация :
Община Раднево
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания