Област Стара Загора

''Празници на липите'' в гр.Стара Загора
ежегодно събитие

гр.Стара Загора,Община Стара Загора,Област Стара Загора

Вашата оценка
4.5 от 4 гласа
Юни 2020

 
Празници на липите - всяка година в средата на м.Юни се провеждат градските празненства, посветени на цъфтежа на липите. Известен като град на поетите и художниците, правите улици и липите, Стара Загора си има вече и Празници на липите.
Фолклорни фестивали и събори
"... И липите празнуват с нас" - акция за украсяване на липи.

Основен организатор на Празника на липите е Община Стара Загора. Чрез тези културни събития местната власт си е поставила за цел да популяризира града като дестинация за културен туризъм и да привлече както български, така и чужди туристи.
Фолклорни фестивали и събори
Липата е емблематично дърво за Стара Загора, тъй като то представлява около 2/3 от уличните и паркови насаждения на града с хилядолетно минало.

Ден на меда
- дегустация и демонстративно добиване на мед от пчеларско дружество "Липовите дървета".
Ревю на костюми от нетрадиционни материали на школа по изобразителни изкуства.
Фестивал на шлагерната песен "Под липите златен прах се рони".
Конкурс ''Фея на липите''.
Еньовден - празник на билките.

Фестивалът на шлагерните песни се казва “Под липите златен прах се рони” и се организира за поредна година. Освен това се прави и изложение на продукти от мед и фитопродукти.

Поканени са производители на занаятчийски стоки. Базарът се изгражда в пешеходната зона на града. Туристическо дружество “Сърнена гора” също организира прояви, които са свързани с дни на планинарското кино, с фотоизложби, които представят планините в България. Всички културни институции се включват активно в организирането на проявите по време на Празниците на липите в града.”
Фолклорни фестивали и събори
През тези две седмици тече и традиционният за града фестивал на бирата.
По време на който сред прохладата на градския парк може да опитате различни местни марки бира. Интерес представляват и специално изградените по централната улица павилиони, от които може да си купите екологичен мед, български козметични продукти или красив сувенир.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Стара Загора

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания