Област Велико Търново

Събор на Петковден в с.Сливовица
ежегодно събитие

с.Сливовица,община Златарица, Област Велико Търново

Вашата оценка
14.10.2021 г. -
14.10.2021 г.


 
Петковден-празник на с. Сливовица. Селото е малко сгушено кътче в Еленския балкан.

Тъй като е отдалечен от града, районът е екологично чист, а въздухът е свеж през цялата година. Можете да се насладите на приятния климат и красивата природа.

Непосредствената близост на региона до Стара планина, планинският въздух и природните дадености правят община Златарица привлекателно място за туризъм.

Село Сливовица e малко сгушено кътче в Еленския балкан. Преминаващата до селото Стара река е подходящо място за риболов, почивка, барбекю и приятни моменти с приятели.

Когато преди години е правено проучване къде да се изгради спортната база Белмекен, едно от изискванията е било въздухът да е чист. Тогавашните проверяващи са намерили районa, в който е с. Сливовица, като напълно подходящ и отговарящ на тези критерии. Почти целогодишно се усеща лек ветрец, който донася свеж въздух от планината.

Непосредствената близост на региона до Стара планина, планинският въздух и природните дадености правят община Златарица привлекателно място за туризъм. Една от забележителностите е т.н. Лунна долина в местността Рибарци в Средноселския балкан.

Тази прекрасна местност е известна на тесен кръг археолози като Лятната резиденция на търновските царе. Тук турският ятаган идва половин век след падането на Търново. Разкопки обаче не са правени. Стига се трудно и най-лесно пеша.

В настоящия момент се реализира проект “Изграждане на екопътека по поречието на р. Стара река между общините Златарица и Антоново” по програма “ФАР – Развитие на българския екотуризъм”, който е част от регионален продукт “Средна Янтра”, създаден с участието на общините Стражица, Антоново /област Търговище/, Златарица, Павликени, Кметство Хотница /община В. Търново/ и Област Велико Търново.

За контакти : Кметство :06157 2230

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания