Област Видин

Трифон Зарезан в гр.Димово
ежегодно събитие

гр.Димово, Община Димово, Област Видин

Вашата оценка
14.02.2020 г. -
14.02.2020 г.


 
ТРИФОН ЗАРЕЗАН – ПРАЗНИК НА ЛОЗАРИТЕ И ВИНОТО
Всяка година в гр.Димово и някои от съседните села от общината се отбелязва Трифон Зарезан. Читалищни дейци, ученици, население участват в пресъздаването на обичаите, свързани с празника.

Самодейци от народно читалище “Паисий Хилендарски”- град Димово ще представят ритуала "зарязване на лозята". Ритуалът ще бъде изпълнен пред сградата на читалището в град Димово. Освен самодейци, в представянето на традиционния за Трифон Зарезан ритуал ще участват служители на читалището, които ще бъдат облечени с национални носии.

След като зарежат лозовите пръчки, самодейците ще отправят към лозарите пожелания за здраве и берекет. Програмата ще продължи с народни хора и хумористичен танц, посветен на Трифон Зарезан.

За повече информация :
Община Димово

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможно без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"

Искрено Ваш: Екип на www.SABORI.BG
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания