Област Видин

Събор на с.Връв
ежегодно събитие

с.Връв, община Брегово, Област Видин

Вашата оценка
2.8 от 5 гласа
Юни 2020

 
Традиционен събор, който се провежда в края на третата седмица на месец юни. Селото е първото българско пристанище по течението на река Дунав. То е и най-северното селище в България.
Фолклорни фестивали и събори
Селото отстои на 30 км от областния град Видин и на 12 км от общинския център гр. Брегово, като пътищата са от републиканска пътна мрежа и са асфалтирани.

В с. Връв живеят т.нар власи - население, което говори стар румънски диалект с редица български думи и изрази, но което е с православно вероизповедание. По официални сведения, власите в района на Видин са се заселили през XVIII в.

В близост до селото (западно) се намира римската историческа местност Дортикум. За съжаление тази древна местност е разкопана до неузнаваемост от иманяри и е само спомен у местните жители от по-старото поколение. Източно от селото се намира друга римска твърдина „Четате“, която също не се съхранява и е заличена.

Река Дунав в района на селото предлага отлични условия за риболов.

За контакти :
Кметски наместник тел.: 0885823133
Гл.специалист - тел.: 0885153483

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания