Област Видин

Общински турнир по футбол с.Чупрене
ежегодно събитие

с.Чупрене,Община Чупрене,Област Видин

Вашата оценка
Юли 2019

 
Общинският турнир по футбол, който се провежда всяка година от 10 юли до 10 август, в който взимат участие всички села в община Чупрене и околностите.
В последните години са прекарани еко-пътеки, които дават възможност за добър туризъм, съчетан с опознаване на местната флора и фауна. В района на резервата са съхранени глухари и единични екземпляри скален орел. Близостта на село Чупрене до Белоградчик и Видин го прави изключително подходящ изходен пункт за посещение на различните културни и исторически обекти в района.

На около 4-5 км нагоре по пътя на Чупренската река се намира т. нар. „Партизан чешма“ — от тук Партизански отряд "Георги Бенковски" започва през 1944 г. да налага народната власт във Видинско. На това место всъщност започва истинското изкачване на прохода "Свети Никола" - местността по-нагоре с китни ливади от ляво на пътя се нарича "Суа стран" ("Суха страна") поради цвета на тревата през лятото - жълто-сив. До "Партизан чешма" освен чешма (от която вече рядко в лятно време тече вода) има поставен и мемориален паметник.

За повече информация :
Община Чупрене
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания