На софра с веселба

Празникът на виното “Винониада“ в с. Винарово
ежегодно събитие

с.Винарово,Община Чирпан,Област Стара Загора

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
Септември 2023

 
Празникът на виното “Винониада“ - последната събота на м. Септември.
Фолклорни фестивали и събори

В центъра на селото ще отвори базар на вино и месни продукти на производители от региона. В програмата е предвидено фолклорно надиграване и концерт на група „Камчия“.

Днес жителите на селото са близо 500. Почти няма къща, в която да не отглежда грозде и да не се произвежда вино. Лозовите масиви са близо 500 декара.

В програмата вземат участие самодейни певчески и танцови състави. Събитието започва в 12 и 30 часа. Ще участват следните изби: Roxs Winery, Midalidare Estate, Alexandra Estate, Chateau Trendafiloff и Chateau Rogosheff. Изба Roxs Winery в с. Винарово отваря врати за всички желаещи да се запознаят с процеса на винопроизводство. Ще се дегустира и традиционна домашна лютеница и ще се проведат кулинарни конкурси. 13 местни и гостуващи читалища ще забавляват с богата фолклорна програма. "Каним ви да дегустирате прекрасните вина на нашите изби, които не спират да печелят национални и международни награди и признания. Нека подкрепим нашите производители и се насладим на напитката на боговете", отправят покана организаторите.

Забележка: Датите на празника варират!

Организатори са местното кметство и Община Чирпан.

За повече информация :
За контакти: Телефон - 0888290385, Отдел "Туризъм" Община Чирпан.
Е-mail:
vinarovo@chirpan.bg
tourism@chirpan.bg

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания