На софра с веселба

Фестивал на народното творчество ''Кукурузени усмивки'' в с.Селановци
ежегодно събитие

с.Селановци,Община Оряхово,Област Враца

Вашата оценка
4.5 от 28 гласа

сертификат

От 2006 година Фолклорният фестивал “Кукурузени усмивки” се провежда на празника на селото – “Петковден” – 14 октомври (или в непосредствена близост до Петковден).
Фолклорни фестивали и събори
Всеки желаещ да го посети е добре дошъл. Проявата, която вече е включена и в Националния културен календар, е отлична възможност за участие и изява на много професионални и самодейни творчески колективи.
Фолклорни фестивали и събори
Имаме удоволствието да Ви съобщим, че предстои провеждането на 12 и 13 октомври 2018 г. по време на празника на селото ни - “Петковден”.
Фолклорни фестивали и събори
От 2011 г. празникът придоби международен характер с участието на танцови състави от Украйна, Румъния, Молдова и Сърбия. Фестивалът се доказа като празник на младостта, танца, песента и красотата във фолклора на различните общности и кътчета от нашата Родина и извън нея.
Фолклорни фестивали и събори
Селановчани и гости на селото могат да се насладят на разнообразието от оживелите в танца автентични и осъвременени фолклорни носии, ритъма и вихъра на завладяващата енергия на българското хоро, както и да се запознаят с фолклора на други народи, или просто да се наслаждават на движението и танца, независимо от възрастта.

С всяка изминала година фестивала се разраства и за него участие заявяват все повече колективи и изпълнители.

Фестивал „Кукурузени усмивки” е една от малкото възможности да предостави сцена и на самодейните формации от района на Северозападна България, които нямат финансова възможност да представят себе си на голяма сцена. И всичко това по впечатляващ начин – с усмивка.

Фестивалът е включен в Националния културен календар.
Фолклорни фестивали и събори
Ще организираме и:
“ДНИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ”
като поканим отново зърнопроизводители, животновъди, медари, билкари, млекари, винари и други производители да представят по избран от тях начин своите произведения.

Богатството и многообразието на културния живот и бит на всяко кътче по света дава възможност да се съхрани като неповторима идентичност през вековете.
Фолклорни фестивали и събори
Заповядайте при нас, няма да съжалявате! Очакваме Ви!

Фолклорни фестивали и събори
За контакти :
Кметство: С.СЕЛАНОВЦИ, ул.”С.Румянцев” № 24 тел.09172/22-20,23-12; e-mail: kmetstvo3301@abv.bg
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “САМООБРАЗОВАНИЕ 1894” С. СЕЛАНОВЦИ 3301, УЛ. “С. РУМЯНЦЕВ” № 11 ТЕЛ. 09172/21-52; 0876 59 28 28
e-mail: CHIT_1894@abv.bg
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Народно читалище ''Самообразование 1894''
За с. Селановци


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания