На софра с веселба

Празник на киселото мляко ''EcoMilk'' в гр.Трън
ежегодно събитие

гр.Трън,община Трън,област Перник

Вашата оценка
4.7 от 10 гласа
Юни 2023

 

сертификат

Празник на киселото мляко в Трън събира почитатели на здравословня начин на живот. Организатори на събитието са Община Трън, „Ел Би Булгарикум“ ЕАД и Фондация „Д-р Стамен Григоров“.
Фолклорни фестивали и събори
Празникът на киселото мляко и млечните продукти ще се проведе на 30.06.2018г. (събота), на площада в гр. Трън.
Фолклорни фестивали и събори
Официалното откриване на Еко Милк 2018 е от 11 часа, а в програмата са предвидени различни конкурси, дегустации, фолклорни ритми и трънски хумор, както и посещение на Музея на киселото млякото в с. Студен Извор.
Фолклорни фестивали и събори
Кулминацията на тържествата ще бъде конкурс за най-добре произведено кисело мляко в домашни условия, който ще протече в четири категории - овче, козе, краве и смес, като комисията ще бъде съставена от микробиолози.

Организирано е и посещение в Музея на киселото мляко в село Студен извор в близост до родния дом на д-р Стамен Григоров.

Фолклорни фестивали и събори
Стамен Григоров се счита за откривател на бактерията на киселото мляко. Затова и къщата му в трънското село Студен Извор е превърната в музей на вкусния продукт.

Правоприемник на интелектуалната собственост, лицензионната дейност и експортните позиции на ДСО “Млечна промишленост”, днес “Ел Би Булгарикум” ЕАД приема като своя мисия съхраняването на традицията за производство на оригинални български млечни продукти:
– символ на здраве и дълголетие; усъвършенстването на технологиите; разработването на нови поколения закваски и формули за здравословни храни.
Фолклорни фестивали и събори
Фондация ''д-р Стамен Григоров''
- Откривателя на Лактобацилус булгарикус, млечнокиселия микроорганизъм, който предизвиква ферментацията, необходима за получаване на българско кисело мляко, подпомага и оказва съдействие в работата на дейци на науката и изкуството.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти:
Екатерина Грозданова
PR, Marketing and business development dept.
LB BULGARICUM
Tel.: +359 2 987 29 22; Mobil: +359 889 551 735


За повече информация :
Община Трън

Ел Би Булгарикум ЕАД
Скален параклис ''Св. Петка''


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания