На софра с веселба

ЕкоФест Узана
ежегодно събитие

гр.Габрово, община Габрово, Област Габрово

Вашата оценка
3.3 от 6 гласа
Юли 2023

 
ЕкоФест Узана се провежда в едноименната местност над Габрово, през последната десетдевка на м.Юли. Това е инициатива на Глобалния Екологичен Фонд и неговата Програмата за малки проекти в България, която е финансирала проекти за устойчиво развитие в страната ни.
Фолклорни фестивали и събори
Над 90 проекта в цялата страна са доказали, че алтернативите за хармонично развитие на човека с природата са не само необходими, но и възможни. Двата дни на фестивала са посветени на идеята, че е възможен един алтернатвиен свят, където начина на живот на хората днес не застрашава ресурсите на идните поколения.
Фолклорни фестивали и събори
Програмата на ЕкоФест „Зелените идеи в действие!“ е организирана по отделните локации на фестивалното градче, които са представени по-долу. Всяка от локациите се състои от набор от шатри, в които изложителите представят своите продукти, материали и дейности.
Фолклорни фестивали и събори
При отварянето на файл с програмата ще можете да видите в коя шатра какво ще бъде представено. Някои от изложителите имат и специални изяви в определен ден и час. Тези събития може да видите като отворите файл „специални изяви“.

Допълнително ще бъде качена програмата на ЕкоФест Киносалон в х. Прима S.

Велосипеди под наем ще се предоставят от шатрата на Колоездачен клуб „Георги Одрински“, а велосъстезанието е описано в Специални изяви на други изложители.

Мисията на ЕкоФест е:
Да привлича все по-широк кръг от хора към идеята за опазване на околната среда като предпоставка за успешно икономическо, социално и личностно развитие. ЕкоФест е безплатен за всички – както за изложителите, така и за посетителите. ЕкоФест се финансира от МОСВ чрез ПУДООС и Община Габрово. Ако желаете да станете спонсор на събитието – пишете ни.

Целите на ЕкоФест са:
Обмен на опит и споделяне на добри практики за устойчивото развитие и управление на околната среда. Дискусии между заинтересованите страни по конкретни проблеми на опазването на околната среда. Създаване на среда за възприемане на екологични послания от най-малките до най-големите.

Фестивалът е изложение на:
добри еко-практики, успешни био-продукти, свежи зелени идеи, иновативни технологии, устойчиви арт-инициативи.


За повече информация :
Екофест Узана
Туристически Информационен Център Габрово

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания