На софра с веселба

Фестивал ''Павел Фест'' в с.Павел
ежегодно събитие

с.Павел,Община Полски Тръмбеш,Област Велико Търново

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
Септември 2019

 
През първата десетдневка на м.Септември в село Павел се провежда празник под надслов : ''Фестивал на чушките, доматите и традиционните храни и художествените изделия'', които се намират в селото.
Фолклорни фестивали и събори
Ще се акцентира на зеленчуците. Изготвената програма от Инициативния комитет е мащабна и амбициозна, като целта е да се популяризира това производство.
Фолклорни фестивали и събори
Това говори за една голяма организация и намерението на Инициативния комитет е този ПАВЕЛФЕСТ да стане популярен не само в Община Полски Тръмбеш, а и в областта и страната, освен това да не бъде само тази година, а и да стане ежегоден.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивалната програма предвижда много мероприятия – открита работилница в центъра на селото, където доброволци, ще покажат нагледно как се прави Павелска лютеница, от печенето, меленето на чушки, домати, и други продукти до нейното сваряване, а Иван Звездев, заедно с другите гости ще могат да си запишат и рецептата .

Ще бъде издадена книжка със събрани рецепти на Павелски гозби, децата ще покажат своето майсторство на тази тема с рисунки, изделия от зеленчуци.

Ще се подредят щандове с продукти не само от Павелчани, а и от гостите , които ще бъдат в този ден, като ще бъде оценен:
- най атрактивно подреден щанд,
- най атрактивен голям домат и чушка, или други зеленчуци,
- най добър кулинар и още и още


И като ще се вари лютеница, ще бъде избрана съответно и Царица на лютеницата.

Фестивалът ще продължи през целия ден. След определяне на наградите, ще се извърши водосвет за здраве и фолклорна програма.
Така, че Инициативният комитет отправя покана към всички,, отгледайте добра реколта и заповядайте на фестивала. Предварителната заявка е необходима, за да бъде осигурен щанд за излагане на продукцията!

Очакваме Ви в центъра на село Павел!

Фолклорни фестивали и събори
Заявки за участие: kmet_pavel@abv.bg ; тел. 06148 2260Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания