На софра с веселба

''Рибен Фест'' в с.Косара
ежегодно събитие

с.Косара, община Главиница, Област Силистра

Вашата оценка
Август 2023

 
Читалището в село Косара, община Главиница, кани на "Рибен фест". Поредна кулинарна провокация в област Силистра, след "Гозби на Добруджа" в Сребърна, фестивала на мамалигата в Нова Черна, празниците на кайсията в Тутракан и Айдемир, бъдещия фестивал на маджуна в Смилец и др.
Провежда се през първият уикенд на м.Август. Разширява се обхватът на възможностите за изява в област Силистра на кметствата и читалищата, благодарение на иновативно мислене. След фестивала "Гозбите на Добруджа" в Сребърна, фестивалите на кайсиите в Тутракан и Айдемир, Фестивала на мамалигата в Нова Черна, задаващият се фестивал на динения маджун в Смилец, преди това - в село Косара ще има "Рибен фест".

Проектът „Рибен фест – Косара″, ориентиран към различни възрастови и социални групи, се осъществява от Народно читалище „Ведрина 1997″ по договор с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Местната инициативна рибарска група „Главиница – Тутракан – Сливо поле“.

Проявата е на стойност над 82 хиляди лева. Общинският съвет в Главиница реши да подпомогне на читалището с половината от парите като безлихвен заем за авансови плащания. В рамките на проекта ще бъдат създадени ателие по ръкоделие, групи за български и турски фолклор, школи по танци по и изобразително изкуство, както и рибна кухня. Така ще се създаде допълнителна заетост на жените чрез разнообразяване на традициите и поминъка. Ще бъде насърчен туризмът и ще има условия за по-успешна социална реализация и интеграция на жените и децата.Дейностите по проекта приключват в края на месец август.

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания