На софра с веселба

Празник на градинаря в с.Цар Асен
ежегодно събитие

с.Цар Асен, община Алфатар, Област Силистра

Вашата оценка
4 от 1 глас
01.08.2023 г. -
01.08.2023 г.


 
Празник по повод Деня на градинаря 1 – ви Август се провежда в с.Цар Асен. Организатори са кметското наместничество и НЧ”Успех – 1942г.”
Фолклорни фестивали и събори
В едно от най-малките в област Силистра населени места – село Цар Асен, община Алфатар, спазиха традицията в средата на лятото да изберат най-добрия градинар.
Фолклорни фестивали и събори Независимо от киша, суша, брой стопани и други екстрасоциални и природни обстоятелства. Селото провежда честването с идеята да го превърне в ежегоден празник на трудолюбието на градинаря и на плодородието.
Фолклорни фестивали и събори
Празникът преминава под надслов „Всичко от градината”.

Жителите на селото подреждат в двора на кметството изложба от плодове и зеленчуци, произведени в собствените им градини: дини, пъпеши, грозде, домати, краставици и тиквички.
Фолклорни фестивали и събори
Тричленно жури разглежд експонатите и присъжда званието „Най успешен градинар в с. Цар Асен”, победителят трябва да представи продукция от своята градина в пълния асортимент – лук, чесън, зелен боб, тиквички, домати, краставици, плодове, красиво аранжирани.
Възможно е събитието да се проведе в най-близките почивни дни до 1 Август.

Фолклорни фестивали и събори
Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания