Музикални и танцови прояви

Фестивал на хайдушката песен в с.Мерданя
ежегодно събитие

с.Мерданя,Община Лясковец,Област Велико Търново

Вашата оценка
4.2 от 5 гласа
Юни 2020

 
Легенда за хайдутството разказва, че селото е било обитавано от славни мъже-хайдути и доказателство за това е намиращ се в околностите му хайдушки камък – исторически знак за гордите поколения.
Фолклорни фестивали и събори
Първата десетдневка на м.Юни, /събота или неделя/ на централния площад „Свобода”.
Фолклорни фестивали и събори
Преди години това накара жителите на Мерданя да претворят историята в песни, стихове и възстановка с различни сюжети, представящи събития от отминалите хайдушки времена.
Фолклорни фестивали и събори
Роди се идеята за създаване на Фестивал на хайдушката песен, като негови организатори са община Лясковец, кметство Мерданя и НЧ „Развитие 1902”.

От общински през първата година, още на следващото си второ издание фестивалът се превърна в регионален и предизвиква интереса на все повече участници.

Хайдушкият маратон ще стартира още в 9:30 часа сутринта, като откриването по традиция ще направят домакините от Женски народен хор и театрална група при НЧ „Развитие 1902”, които заедно с великотърновското дружество „Традиция” ще представят пред публиката Хайдушка възстановка.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти : Телефон: 0619 5147

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания