Музикални и танцови прояви

Национална джаз-среща в гр.Русе
ежегодно събитие

гр.Русе,Община Русе,Област Русе

Вашата оценка
4.4 от 15 гласа
Ноември 2023

 
Един от най-старите и реномирани фестивали в България, който събира в Русе елита на българските джаз музиканти и поддържа авторитета на българската джаз сцена у нас и в чужбина.
Фолклорни фестивали и събори
Провежда се в рамките на Есенния салон на изкуствата и културата, организиран от Община Русе, през м.Ноември (втората половина на месеца) в Доходното здание.
Фолклорни фестивали и събори
Публиката в Русе ще чуе техни собствени композиции, световно известни джаз стандарти, както и пиеси, писани за саксофонен квартет, сред които композиции на Майк Мауер, Астор Пиацола, Джордж Гершуин, Южен Боца, Скот Джоплин и много други.

Почти половин век вече символ на джаза в Русе е живата легенда на този музикален стил за цяла България Петър Петров-Парчето.

Като емблематична фигура от културния живот в крайдунавския град, известният музикант е основател на русенската Национална джаз среща..

Всяка година, Петър Петров – Парчето и неговите сподвижници не пропускат възможността да създадат невероятната атмосфера на артистичност, която прави джаз срещите в Русе незабравими както за публиката, така и за самите изпълнители.
Фолклорни фестивали и събори
Организатор – Клуб на дейците на културата при Община Русе.

Адрес на КДК - Русе: Русе 7000, Ул. "Константин Иречек" №2; Тел. 082 / 87 40 49; 87 31 98; ruseart@gmail.com

За повече информация :
Община Русе


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания