Музикални и танцови прояви

Ден на Черно море в гр.Бургас
ежегодно събитие

гр.Бургас, община Бургас, Област Бургас

Вашата оценка
4.7 от 3 гласа
31.10.2020 г. -
31.10.2020 г.


 
Бургас отбелязва международния ден на Черно море /31 октомври/ с тридневна поредица от събития.
Фолклорни фестивали и събори
Международният ден на Черно море 31 октомври отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на т. нар. "Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море". Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона.

С изложба на детски рисунки под надслов "Морето - красив и светъл дом" стартират чествания по повод еко-празника на морето.

Събитията за отбелязване Деня на Черно море ще продължат с дефиле на деца от бургаските детски градини "Здравец", "Детелина" и "Моряче", и ученици от учебните заведения "Михаил Лъкатник", "Антон Страшимиров", "Найден Геров" и "Христо Ботев" /гр. Айтос/. Тържественото шествие е от площад "Атанас Сиреков" /пред сградата на Община Бургас/ и продължава до площад "Тройката".

Веднага след това участниците в дефилето ще изнесат концерт в зала "Проф. Иван Вульпе" под надслов "Морето - красив и светъл дом". Концертът е придружен от ревю на костюми, изработени от отпадъчни материали.

Празничните събития по повод Деня на Черно море завършват с церемония по награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и костюми.

За повече информация :
Община Бургас
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания